Ingredienser

2 dl grøtris
4 dl vann
10 dl helmelk
1 ts salt
2-4 ss smør
- - søtning etter ønske
- - kanel

Sunnere risengrynsgrøt med Glukofix

40 min Lett

Risengrynsgrøt, eller julegrøt, er en tradisjon med dype røtter. For mange er denne søte retten en viktig del av julestemningen.

Men, det er ikke til å stikke under en stol at dette ikke er et optimalt sammensatt  måltid. Stivelsen i risen, og melkesukkeret, gjør at blodsukkeret skyter himmelhøyt til værs. Metthetsfølelsen sitter ikke særlig lenge, og det tar ikke lang tid før igjen er småsulten og fysen på noe godt å spise.

Supertrikset er å tilsette Glukofix i grøten. Glukofix er et fibertilskudd som reduserer blodsukkerstigningen fra stivelsen i grøtrisen med opp mot 55 %!  Glukofix er bra for alle, også for personer med diabetes (brukes da i samråd med lege). Tilskuddet og bidrar til en sunn vekt og til at man får i seg anbefalt daglig fiberinntak.

Rør inn Glukofix når den er ferdig kokt, eller dryss over grøten på tallerkenen. Den tåler varme, og påvirker ikke lukt, smak eller konsistens på grøten.

Velg gjerne også annen søtning enn sukker før du nyter den i fulle drag.

Oppskriften er til 4 porsjoner

Slik gjør du:

  1. Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk.

  2. Rør i grøten av og til mens den koker. Smak til med salt. Server risgrøt med smørøye, søtning og kanel.

  3. Rør inn Glukofix når grøten er ferdig kokt, eller dryss over tallerkenporsjonen til de som ønsker det.