Ingredienser
150 g risottoris
1 ss olivenolje
1/4 stk løk, hakket
1,5 dl hvitvin, tørr
4 dl kyllingkraft
4 ts Glukofix
1 ss smør
25 g Parmesan ost, revet
1 klype salt
litt - pepper, nykvernet
1 stk sitronbåter
Sunnere risotto med Glukofix
Slik lager du klassisk italiensk og fløyelsmyk risotto med revet parmesan. Nytes alene eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.
Risotto er en rett som inneholder mye stivelse, og som normalt vil gi deg en real blodsukkertopp etter måltidet. Men ved å tilsette Glukofix reduseres
blodsukkerstigningen med opptil 55 %! Dermed gjør det ingen ting at du nyter en deilig risotto en gang i blant.
Du kan velge om du vil bruke kylling, okse-, grønnsaks-, eller fiskekraft.
Ønsker du ikke å bruke hvitvin kan du bruke eplejuice.
Oppskriften er for 2 personer.
Slik gjør du:
-
Ha olivenolje i en medium varm, tykkbunnet kjele. Tilsett finhakket løk og la frese i 2 minutter.
-
Tilsett risen og la frese i ytterligere 2 minutter.
-
Tilsett hvitvin eller eplejuice og la koke til mesteparten av væsken er kokt inn.
-
Tilsett kraften litt etter litt, la koke til risen er al dente, det vil si mør, men med litt tyggemotstand. Rør rundt hver gang du tilsetter mer kraft.
-
Tilsett Glukofix og la den løse seg opp.
-
Ta kjelen av varmen og tilsett smør og revet parmesan. La risottoen hvile i 5 minutter, da vil den tykne noe. Smak til med salt, pepper og en skvis sitron.