Ingredienser

300 g linser
200 g cherrytomater, delt
2 fedd hvitløk, finhakket
1 bunt oregano, frisk, hakket
2 (saft fra begge og cest fra den ene) stk sitron
helst økologisk sitron, skylles godt. - -
1 dl olivenolje, økologisk
1 bunt bladpersille, hakket
- salt
- pepper, nykvernet

‘Tampoule’- kald linsesalat

90 min Lett

Dette er en nydelig og sunn linsesalat som er enkel å lage. Den kan serveres sammen med kjøtt, kylling og sjømat eller som en del av et bord med flere retter. Salaten kan også serveres alene som en hovedrett. Tampoule smaker fortreffelig og anbefales på det varmeste!

Ca 4 porsjoner 

 

Slik gjør du:

  1. Skyll linsene godt i kaldt vann. Kok linsene i rikelig med vann og litt salt i ca. 30 minutter til de er myke, men ikke til en masse. Hell av vannet og skyll godt med kaldt vann. Sett linsene til side for å renne av.

  2. Dressing: Hell sitronsaft i en krukke med lokk, tilsett sitronsest(det gule skallet på sitronen finraspet), olivenolje, salt og pepper og forsegle med lokket. Rist godt til alle ingrediensene er godt blandet.

  3. Ha så linser, cherry-tomater, hvitløk, persille, oregano og dressing i en stor bolle og bland godt. Sett salaten kjølig i ca. 1 time slik at alle smaker og aromaer blander seg.