Ingredienser

1 og en halv liter kjøttkraft
eller buljong/fond - -
1 pose bønnepasta spagetti
1 halv, liten - kålrot
3 - vårløk
1 ss ingefær, revet
400 g svinekjøtt
2-3 fedd hvitløk, finhakket
1 - chili, rød- finhakket
2 ts soyasaus
1 klype havsalt
- pepper, nykvernet
2 ts persille, tørket
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 - lime
1/2 (valgfritt) boks kokosmelk

Thaisuppe med økologisk soyabønnepasta

30 min Middels

I denne deilige suppen får du alle de typiske smakene som brukes tradisjonelt i thailandsk kjøkken. Er du glad i «spicy» asiatisk mat er denne Thaisuppen midt i blinken. Den er enkel å lage, og smaker nydelig både med og uten kokosmelk! Bønnepasta finner du i de fleste helsekostbutikker.

4 porsjoner.

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo

Slik gjør du:

  1. Skrell kålrot og ingefær. Finhakk hvitløk, chili og ingefær. Skjær vårløk og kålrot i tynne strimler.

  2. Ha olje og soyasaus i en middels varm stekepanne sammen med hvitløk, chili, ingefær, strimlet svinekjøtt, halvparten av kålroten og den lyseste delen av vårløken. Stek det til svinekjøttet har fått en fin stekeskorpe. Smak til med salt, pepper og presset lime.

  3. Rør inn tørket persille.

  4. Kok opp kraften, og ha i pastaen. Kok pastaen i 3-4 minutter eller etter anvisning på pakken. Fordel det stekte svinekjøttet og grønnsakene i suppeboller, kok ut pannen med litt av kraften for å få med alle de gode smakene. Fordel suppen i suppebollene og topp med resten av vårløken og kålroten.