Ingredienser

1 ss rødløk, finhakket
2 dl Creme Fraiche
2 ss majones
1 bunt dill, frisk, hakket
1 ts sennep, sterk
2 stk sitronbåter
- havsalt
- pepper, nykvernet
150 g reker
150 g krepsehaler
4 ss rogn(gjerne av laks eller ørret)

Toast Skagen

15 min Lett

Skal du ha gjester kan Skagenrøren lages dagen i forveien. En deilig og sommerlig lunsj, eller en liten forrett som får gjestene til å juble.

Bak gjerne brødet selv. Tilsetter du Glukofix i deigen blir brødet mye mer lavglykemisk. Faktisk halverer du blodsukker stigningen etter måltidet.

Slik gjør du:

  1. Toast fine skiver av brødet og del skivene i 4 like deler.

  2. Finhakket rødløk og dill. Legg løken i iskaldt vann i 10-15- minutter for en skarpere smak.

  3. Bland sammen crème fraîche, rødløk, majones, dill og sennep i en bolle. Smak til med salt, pepper og sitronsaft (eventuelt litt cayennepepper).

  4. Ha i reker og krepsehaler og bland godt. Server på toast og legg på litt lakserogn og en ekstra dillkvast.