Ingredienser
3 '- egg
2 ss ricotta
2 ss grønnkål, knust
3-4 ss gresskar, most
- havsalt, kvernet
- pepper, nykvernet
2 ss olivenolje, ekstra jomfru
Salat: - -
1 neve ruccolasalat
1 neve spinatblader
4 stk reddik, skivet
1 ss olivenolje, økologisk
1-2 ts balsamico eddik
Vegetar-frittata med ricotta
Denne deilige omeletten er perfekt som en sunn hverdags-middag eller server den i et vennelag sammen andre småretter. Kjøp gjerne økologiske egg og grønnsaker hvis du har tilgang på det. Har du igjen rester har du perfekt niste til lunsjen på jobben. God fornøyelse!
2 porsjoner
Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo
Slik gjør du:
-
Pisk sammen eggene med litt salt og pepper.
-
Bruk 2-3 store grønnkålblader eller en pose ferdig vasket. Kjør grønnkålen i en kjøkkenmaskin til knust. Det du får til overs brukes i supper og gryteretter. Frys ned om du ikke trenger det umiddelbart.
-
Rens gresskaret og del i grove biter, ca 2 cm tykke. Legg bitene i en ildfast form(bruk bakepapir) og bak i ovnen i ca 25-30 min på 180C. Middagsrester fra dagen før er perfekt her! Mos bitene i en blender, eller med en gaffel.
-
Pisk ricotta inn i eggestanden først, så grønnkål og til slutt most gresskar eller squash.
-
Varm opp en panne med olivenoljen. Hell i eggeblandingen, legg på et lokk og stek omeletten på middels varme i noen minutter til den er stivnet.
-
Bland sammen salatingrediensene med olivenolje og balsamico og server med varm frittata.