Ingredienser
0,5 dl vann
1 ss gelantinpulver
2 dl kremfløte
0,5 dl honning
6 dl gresk yoghurt, naturell
Frøene fra en - vaniljestang
ca 450 (en kurv) g jordbær, friske
2 ss honning
Yoghurt panna cotta med honning-glaserte jordbær
Yoghurt panna cotta er en syrlig, kremet, lett søtet og vidunderlig dessert! Grillede jordbær med smak av honning gjør desserten uimotståelig..
Server panna cotta i vakre små severingsglass og nyt sammen med noe iskaldt i glasset.
God fornøyelse!
6 porsjoner.
Slik gjør du:
-
Ha vann i en liten bolle og dryss over gelatinpulveret. La det stå i ca 5 minutter og mykne.
-
Hell fløten i en liten kjele og pisk inn honningen(0,5 dl). Varm opp og la det småkoke mens du rører lett. Nå kremen begynner å feste seg på veggene av kjelen rører du inn gelatinvannet. Varm opp på lav varme.
-
Ha yoghurten i en stor bolle og pisk inn vaniljefrøene. Fortsett å piske til det blir til en lett krem
-
Vend så inn kremen med honning og gelatin i yoghurten. Bland godt. Fordel kremen i serverings-glassene og sett de kjølig over natten.
-
Varm opp ovnen til 200 C. Rens jordbærene og del de i 4 på langs. Legg bitene i en bolle og bland forsiktig inn 2 ss honning. Spre så bærene på et bakepair-kledd stekebrett. Stek de i ovnen i 15 minutter til de er blitt litt mørkere i fargen og lett karamelliserte.
-
Server kald panna cotta med lune karamelliserte jordbær.