Dette hendige heftet er bok nummer tre fra Fedon Lindberg. Boken gir deg en oversikt over glykemisk indeks (GI) for mer enn 200 matvarer du får kjøpt i Norge.
Glykemisk belastning – hva er det?
Nytt i denne boken er det at uttrykket glykemisk belastning (GB) brukes i tabellene. GB tar hensyn til både GI og mengde karbohydrat i en mengde matvare, og er således et mer nyttig begrep enn GI. Du vil for eksempel oppdage at vannmelon med høy GI plutselig kommer bra ut med hensyn til GB, fordi vannmelon har veldig mye vann og veldig lite karbohydrater. Forskere bruker nå omtrent bare GB-begrepet i sine studier.
Du kan være trygg på at dette ikke bare er en bok med tall, for over halvparten av boken inneholder nyttig lesestoff for deg som ønsker å lære mer om Dr. Fedon Lindbergs kostprinsipper.
«GI-lister» inneholder verken menyforslag eller oppskrifter, så de fleste vil nok anse dette heftet som et supplement til de to andre bøkene. Men med et så lite format er den ideell å ha med på butikken eller på reise, og den har GI-tall på flere matvarer enn de andre bøkene til Dr. Lindberg. I tillegg blir du kjent med GB til hele 200 matvarer.