PhenOLIV Organic, ekstra høy-polyfenol olivenolje

kr 399

100 % naturlig organisk ekstra jomfruolivenolje, med ekstra høyt innhold av polyfenoler, 2100 mg/kg +.

Produsert i den fjellrike Arkadia-regionen i Hellas.

Oljen tas som kosttilskudd, 1 ts daglig.

Polyfenoler er naturens antioksidant og bidrar til å beskytte blodlipider (fett) mot oksidering. Dette er også grunnlaget for EUs godkjente helsekrav for polyfenoler av olivenolje. Oksidativt stress er knyttet til en rekke tilstander som høyt kolesterol, hjertesykdom, Alzheimers sykdom, kreft og mer.

 

På lager

Varenummer: 1049 Kategori:

Ekstra høyt polyfenolinnhold: 2027 mg/kg

Premium kaldpresset økologisk extra virgin olivenolje, produsert fra oliven gjennom utelukkende skånsom mekanisk pressing.

PhenOLIV inneholder 8 ganger flere polyfenoler enn det som myndighetene (EU/EFSA/Mattilsynet) krever som minimum for å beskytte blodfettstoffer fra oksidasjon*.

Inntak av olivenolje polyfenoler bidrar til beskyttelse av blodfettstoffer fra oksidativ stress*.

*=EU/EFSA godkjent helsepåstand

Polyfenoler er mikronæringsstoffer som finnes i planter, og som har bemerkelsesverdige egenskaper og fordeler for menneskekroppen. PhenOLIV Organic inneholder svært høye nivåer av Oleocanthal, Oleacein, Ligstroside Aglycon & Squalene. I løpet av de siste årene har leverandøren, The Greek Olive Estate, forbedret sine produksjonsmetoder for å øke nivået og profilen til polyfenoler i olivenoljen. Høy-polyfenol olivenoljer stiller store krav til produksjonen, så vel som spesifikke høstemetoder og kverning. De jobber i samarbeid med analytikere, forskere og utfører utallige forsøk innen fabrikken for å nå det resultatet som PhenOLIV utgjør.

PhenOLIV har et av verdens høyeste innhold av polyfenoler.

 

Hjertehelse:
Olivenolje bidrar til å opprettholde gode nivåer av kolesterol ved å være en god kilde til HDL “godt” kolesterol. Polyfenolene begrenser oksidasjonen av «dårlig» kolesterol som forårsaker plakk.
Plakk begrenser- og kan i noen tilfeller blokkere blodstrømmen til hjertet vårt og forårsaker blant annet hjerteinfarkt.

Hjerne:
Polyfenoler begrenser oksidasjon av lipider og reduserer dannelsen av plakk som beveger seg gjennom blodsystemet vårt og forårsaker blokkeringer eller redusert blodstrøm i hjernen vår. Nyere studier viser også gode resultater med hensyn til nevrodegenrative lidelser

Fordøyelse:
Olivenoljens fettprofil gjør den til den eneste olje og fett som fordøyes fullstendig av kroppen, og har blitt brukt som et middel så langt tilbake som det antikke Hellas. Det hjelper i alle ledd i fordøyelsessystemet, fra å redusere refluks til å forbedre fordøyelsen i tykktarmen. Det hjelper til og med med dårlig ånde.

Oksidativt stress:
Polyfenoler er naturens antioksidant og bidrar til å beskytte blodlipider (fett) mot oksiderint. Dette er også grunnlaget for EUs godkjente helsekrav for polyfenoler av olivenolje. Oksidativt stress er knyttet til en rekke tilstander som høyt kolesterol, hjertesykdom, Alzheimers sykdom, kreft og mer.

POLYFENOLER

Polyfenoler er en felles-betegnelse på molekyler med antioksidanter som beskytter oljen mot oksidering (harskning).

Det er godt dokumentert at polyfenolene har en svært gunstig effekt som antioksidant også i menneskekroppen (motvirker oksidativt stress).

I 2012 ble det opprettet en EU-godkjent helsepåstand (EFSA-claim).
Denne sier at «Polyfenoler i olivenolje bidrar til å beskytte blodfettstoffene mot oksidativt stress».

Vi vet at oksidativt stress i kroppen er nært knyttet til utvikling av en rekke sykdommer.

Studier viser at inntak av extra virgin olivenolje har signifikant positiv virkning etter kort tids bruk:

  • Redusert oksidativt stress
  • Reduksjon i det dårlige kolesterolet
  • Økning i det gode kolesterolet
  • Bedre blodsukkerverdier
  • Reduksjon i betennelsestilstander

The Greek Olive Estate ble etablert i 2012, og dyrker, foredler og pakker olivenoljer og oliven med ett mål for øyet; å bevare den naturlige smaken, kvalitet og helsemessige fordeler.

Eiendommen ligger i den historiske regionen Arkadia, i bakken av dalen Alfiós River, der man i over 300 år har dyrket ville oliventrær i harmoni med gunstige urter og aromatiske planter. Som primær energikilde, inntekt og mat, har disse ville oliventrærne dyp respekt –  en ekte levende arv.

Århundrer med målrettet innsats og respekt, moderne medisinsk vitenskap og EU har sammen anerkjent den direkte koblingen mellom Olivenolje polyfenoler og helse. Polyfenoler er selve essensen i leverandørens kjerneprodukt, Drop of Life Extra Virgin olivenoljer.

100% olivenolje

Næringsinnhold Pr. 100 ml Døgndose 15 ml/1 ss
Energi 824 Kcal 124 Kcal
Fett 91,6 13,7 g
–          Herav
Mettet 14 g 2,1 g
Enumettet 70,5g 10,5 g
Flerumettet 7g 1,1 g
Karbohydrat 0g 0g
–          Herav
Sukkerarter 0g 0g
Kostfiber 0g 0g
Protein 0g 0g
Salt 0g 0g