Fedon.no - logo

Brokkoli-salat

5 min
Lett

KATEGORI: Lunsj, Middag, Forrett, Vegetar, Tilbehør, Salater, Uten nøtter, Uten melk, Fiberrik, Ned i vekt, Uten gluten

Denne sprø og smakfulle salaten er full av naturlig sunnhet og et perfekt tilbehør til både kylling, kjøtt eller fisk. Brokkoli er en av de mest næringsrike grønnsakene vi har. Visste du at den inneholder mer C-vitamin enn appelsiner? Ikke kast stilken, den er like sunn og har en mild og god smak. Rasp den og bruk i salat eller del den i biter og ha den i supper eller wok-retter.

God fornøyelse!

2-4 personer

Hjemmelaget majones

Dette trenger du:

  • Ca 7 dl brokkolibuketter
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl tranebær, tørkede
  • eller gojibær - -
  • Ca 150 g gule små tomater, delt
  • Ca 1 dl - vårløk, skivet
  • 2 ss rødvinseddik
  • 2-3 ss majones
  • 1 ts honning
  • 2 skiver bacon

Slik gjør du:

  • 1Legg tranebærene eller gojibær i bløt i ca 10-15 min. Del brokkoli i små buketter. Hakk vårløk i tynne skiver.
  • 2Kutt opp baconskivene i biter, og stek til sprø. La så fettet på baconbitene renne av på kjøkkenpapir. Sett til side og avkjøl.
  • 3Bland sammen brokkolibuketter, vårløk, tomater, solsikkekjerner og tranebær i en bolle.
  • 4Pisk sammen rødvinseddik, majones og honning. Ha dressingen over brokkolisalaten og bland inn til det er godt fordelt. Dryss over baconbitene og server.
  • 5Skal ikke salaten spises umiddelbart bør den oppbevares kjølig og tildekket.

Anna Ingwardo, ernæringsfysiolog ved Dr Lindbergs klinikk