Ingredienser

'- lammekoteletter
- havsalt
- pepper, nykvernet
1 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 ss smør
Caponata: - -
1 stor eller 2 små - auberginer
2-3 ss olivenolje, ekstra jomfru
1 - stangselleri
1 - løk
1 - paprika, rød finhakket
6 - tomater
1 ss kokossukker
2 ss balsamicoeddik hvit
50 g oliven, sorte
25 g kapers

Lammekoteletter med siciliansk auberginestuing «Caponata»

40 min Middels

Sprøstekte lammekoteletter med en nydelig, fargerik smaksbombe av en caponata. Caponata har opprinnelse fra Sør-Italia, og det finnes utallige varianter. Stuingen spises som regel varm som tilbehør(slik som her), men også kald sammen med andre småretter(antipasti). Sicilianerne er stolte av at denne retten er laget med råvarer fra sin egen øy, og de mener nøkkelen ligger i kvaliteten på auberginer, tomater og eddik. Plukk ut grønnsaker av god kvalitet hos din lokale grønnsakhandler og bruk gjerne auberginer, paprika og tomater i forskjellige farger.

Buon appetito!

4 porsjoner

Oppskrift fra ernæringsfysiolog Anna Ingwardo