«Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle veie under 70 kilo igjen - det har jeg ikke gjort siden 70-tallet! »

Berit spiste seg frisk fra diabetes type 2

Foto: Dagbladet

Gikk ned 30 kilo, ble diabetesfri og kunne slutte med medisiner

–Jeg hadde aldri trodd jeg skulle bli kvitt diabetes, sier Berit Helgesen (74). Men det ble hun, etter å ha gått ned 30 kilo i vekt. Etter ett år kunne Helgesen kutte diabetes medisinene helt, etter å ha stått på dem i mer enn 14 år.

For 20 år siden fikk hun konstatert diabetes type 2. Den første tiden etterpå regulerte hun blodsukkeret med kostholdet, men med åra økte vekten, sykdommen forverret seg og hun måtte begynne med diabetesmedisiner.

Forsto at hun måtte ta grep

– Jeg hadde over flere år lagt kraftig på meg. Da jeg en morgen gikk på vekta, tenkte jeg «dette går ikke lenger». Jeg gikk rundt som en zombie og var trøtt hele tiden, jeg var uopplagt og i dårlig form, sier Helgesen.

Hun klarte på egen hånd å gå ned ti kilo, men hun veide fortsatt for mye. Ved en tilfeldighet kom hun over en brosjyre om et diettopplegg ved Fedon Helse, og der fikk hun hjelp til å gå videre ned i vekt. På samme tid hadde hun også fått en ny fastlege hjemme i Lier, som fulgte henne tett opp. Med støtte fra ham og Fedon Helse, klarte hun i to omganger på tre måneder hver, å gå ned 20 kilo.

30 kilo fett

–Da hadde jeg til sammen kvittet meg med 30 kilo fett, det er mye for ei dame på 162 centimeter. Jeg hadde aldri trodd jeg skulle kunne veie under 70 kilo igjen, det har jeg ikke gjort siden 70-tallet, sier

Dietten hun ble satt på, innebar at hun som frokost, lunsj og mellom- måltid spiste Eurodiet (nå ProtiLean) måltidserstattere. Til middag spiste hun vanlig mat.

Etter hvert som kiloene forsvant, kunne hun gradvis trappe ned bruken av diabetesmedisinene, og til slutt kutte dem helt ut.

– Det var fantastisk, blodsukkeret mitt var blitt og er fremdeles veldig bra. Det å være tablettfri er en stor gave. Jeg 74 år, jeg skulle gjort dette for mange år siden og jeg håper at min historie kan inspirere yngre overvektige med diabetes.

-Når jeg klarte det, kan alle klare det, mener Helgesen.

Berit Helgesen går ikke lenger på diett, men passer på hva hun spiser.

– Det at jeg har blitt kvitt kiloene kjennes veldig bra, og det beste er hva det har gjort med helsa. Nå har jeg fått et nytt liv og jeg har aldri vært i så god form. Det gjør at jeg kan ha et helt annet liv med barna mine og med de seks barnebarna mine, ja, jeg har til og med begynt på helsestudio, sier Helgesen.

Saken om Berit var på trykk i Dagbladet i november 2019

 

Få en gratis samtale med en Personlig Kostveileder (PK)

Med en PK på laget har du mye større sannsynlighet for å lykkes med effektiv og varig vektnedgang!

Les mer og be om gratis samtale