Dato: 18.10.2016
Skrevet av: Janne Scherer

Hva du spiser kan påvirke hvordan du sover

Lavt inntak av fiber til fordel for et høyt inntak av mettet fett og sukker er assosiert med lettere, lavere grad av restitusjon og mer forstyrret søvn i følge en ny studie.

Resultatene av studien viser at økt inntak av fiber kan forutsi mer tid i dyp søvn. I sterk kontrast viser studien at et høyt inntak av mettet fett er assosiert med lett søvn. Et høyt sukkerinntak viser også assosiasjoner med gjentatte oppvåkninger.

«Vårt viktigste funn var at kvaliteten på kostholdet påvirket kvaliteten på søvnen ,» sier hoved-etterforsker Marie-Pierre St-Onge, PhD, assisterende professor ved Institutt for medisin og Institutt for Human Nutrition ved Columbia University Medical Center i New York, NY «Det var mest overraskende at en enkelt dag med større fettinntak og lavere fiberinntak kan påvirke søvnparameterne.»

Resultatene fra denne undersøkelsen er publisert i januarutgaven av Journal of Clinical Sleep Medicine.

At kostholdet kan påvirke søvnen har enorme helsemessige konsekvenser, gitt den økende forståelsen av søvnens rolle i utviklingen av kroniske lidelser som høyt blodtrykk, diabetes og hjerte- og karsykdommer.

Les hele artikkelen her basert på studien.

Mvh Fedon

«Bruk din mat som medisin»

Følg bloggen min på