Dato: 23.04.2021
Skrevet av: Siri Schultz

Visste du at olivenolje kan brukes som helsefremmende kosttilskudd?

Olivenolje er en av de mest helsevennlige oljene som finnes, og har opp igjennom tidene hatt svært mange bruksområder: i hår- og hudpleieprodukter, såpe, salver, dyrefôr, som brensel – og selvfølgelig til matlaging. Et av de sunneste elementene i middelhavskosten er nettopp det høye forbruket av olivenolje. Det forutsetter imidlertid at man velger en kaldpresset olje og at man bruker den på riktig måte.

I 2012 ble det opprettet en EU-godkjent helsepåstand (EFSA-claim) som sier at «Polyfenoler i olivenolje bidrar til å beskytte blodfettstoffene mot oksidativt stress». 

Polyfenoler er en fellesbetegnelse på molekyler med antioksidanter som beskytter oljen mot oksidering (harskning). Vi vet at såkalt oksidativt stress i kroppen er nært knyttet til utvikling av en rekke sykdommer knyttet til hjertehelse og andre typer kroniske betennelsestilstander. Det er derfor fornuftig å ta i bruk extra virgin olivenolje i det daglige kostholdet. Studier viser nemlig at inntak av extra virgin olivenolje har signifikant positiv virkning etter kort tids bruk:

  • Redusert oksidativt stress
  • Reduksjon i det dårlige kolesterolet
  • Økning i det gode kolesterolet
  • Bedre blodsukkerverdier
  • Reduksjon i betennelsestilstander

Olivenolje med ekstra høyt innhold av antioksidant-polyfenoler

I Fedon Helse har vi naturlig nok en sterk tilknytning til Hellas og greske leverandører av olivenolje. En svært anerkjent produsent av høykvalitets olivenolje – The Greek Olive Estate – produserer to varianter av olivenoljer med ekstra høyt polyfenolinnhold, som vi er så heldig å få tilby i Norge. Her snakker vi om at det virkelig monner!

 

 

PhenOLIV organic - olivenolje/tilskudd med ekstra høyt polyfenolinnhold

PhenOLIV organic - olivenolje/tilskudd med ekstra høyt polyfenolinnhold

PhenOLIV organic er en økologisk extra virgin olivenolje som inneholder 8 ganger flere polyfenoler enn det som myndighetene (EU/EFSA/Mattilsynet) krever som minimum for å beskytte blodfettstoffene fra oksidasjon.

Olivenoljen er bitter i smaken grunnet det høye polyfenolinnholdet, og egner seg derfor best som tilskudd.

Oljen anbefales å tas som et kosttilskudd, 1 teskje daglig.

Les mer

Drop of life - olivenolje med ekstra høyt polyfenolinnhold

Drop of life - olivenolje med ekstra høyt polyfenolinnhold

Drop of Life er en økologisk ekstra virgin olivenolje som inneholder 5 ganger flere polyfenoler enn det som myndighetene (EU/EFSA/Mattilsynet) krever som minimum for å beskytte blodfettstoffene fra oksidasjon.

Olivenoljen er litt bitter i smaken grunnet det høye polyfenolinnholdet, men egner seg både til kalde sauser/dressinger o.l. eller som daglig tilskudd, 2 ss daglig.

Les mer

Les mer om olivenoljens bakgrunn og hvordan du bruker den:

Olivenolje – helse i hver dråpe