Les mer om olivenoljens bakgrunn og hvordan du bruker den:
Visste du at olivenolje kan brukes som helsefremmende kosttilskudd?
Olivenolje er en av de mest helsevennlige oljene som finnes, og har opp igjennom tidene hatt svært mange bruksområder: i hår- og hudpleieprodukter, såpe, salver, dyrefôr, som brensel – og selvfølgelig til matlaging. Et av de sunneste elementene i middelhavskosten er nettopp det høye forbruket av olivenolje. Det forutsetter imidlertid at man velger en kaldpresset olje og at man bruker den på riktig måte.
I 2012 ble det opprettet en EU-godkjent helsepåstand (EFSA-claim) som sier at «Polyfenoler i olivenolje bidrar til å beskytte blodfettstoffene mot oksidativt stress».
Polyfenoler er en fellesbetegnelse på molekyler med antioksidanter som beskytter oljen mot oksidering (harskning). Vi vet at såkalt oksidativt stress i kroppen er nært knyttet til utvikling av en rekke sykdommer knyttet til hjertehelse og andre typer kroniske betennelsestilstander. Det er derfor fornuftig å ta i bruk extra virgin olivenolje i det daglige kostholdet. Studier viser nemlig at inntak av extra virgin olivenolje har signifikant positiv virkning etter kort tids bruk:
- Redusert oksidativt stress
- Reduksjon i det dårlige kolesterolet
- Økning i det gode kolesterolet
- Bedre blodsukkerverdier
- Reduksjon i betennelsestilstander
Olivenolje med ekstra høyt innhold av antioksidant-polyfenoler
I Fedon Helse har vi naturlig nok en sterk tilknytning til Hellas og greske leverandører av olivenolje. En svært anerkjent produsent av høykvalitets olivenolje – The Greek Olive Estate – produserer to varianter av olivenoljer med ekstra høyt polyfenolinnhold, som vi er så heldig å få tilby i Norge. Her snakker vi om at det virkelig monner!