Gi Effects – Gut pathogen profile

kr 4.400

GI Effects Gut Pathogen Profile er en analyse som kan påvise tilstedeværelse av parasitter, gunstige bakterier (probiotika), patogene bakterier og sopp i avføringsprøve.

OBS! Kjøper du testen på vegne av en annen? Send oss i så tilfelle en mail til post@fedon.no med navn og fødselsdato på personen som skal ta testen. 

MERK! Laboratoriet har sommerstengt fra 15-26. juli. For tester bestilt i denne perioden vil testkitt bli sendt ut etter 26. juli. 
Det må påberegnes noe lengre svartid på tester i sommer.

Varenummer: 5005 Kategori:

Analysen kan bidra til å undersøke og påvise mulige mikrobielle årsaker til ulike fordøyelsesplager. Det vil også følge med resistensbestemmelse med prøvesvaret ved påvisning av patogener.

Når er det aktuelt med denne testen?
Testen er aktuell når klinisk historie antyder en gastrointestinal infeksjon eller dysbiose . Testing er ideell dersom man opplever plutselige endringer i tarmvaner, spesielt for de som nylig har reist til utlandet, har teltet, hatt eksponering for ubehandlet vann, hatt nær kontakt med dyr eller konsumert underkokt kjøtt eller sjømat. Symptomer som gass, oppblåsthet, kvalme, magesmerter, anal kløe og diaré kan være et resultat av en parasittisk, bakteriell eller soppinfeksjon. Denne profilen kan også brukes til å vurdere effektiviteten av behandlingen.

Biomarkørene i testen
Bakterie- og mykologikulturer avdekker tilstedeværelsen av spesifikke gunstige og patogene organismer. Bakterie- og mykologisensitiviteter er gitt for patogene eller potensielt patogene dyrkede organismer. Rapporten inkluderer effektive reseptbelagte og naturlige midler.

Hvilken fordel tilbyr tarmpatogenprofilen sammenlignet med annen diagnostikk?
Genova bruker en kombinasjon av PCR, kultur og mikroskopiske metoder for å sikre identifikasjon av alle relevante organismer. Å bruke en enkelt teknologi kan ikke fange opp dynamikken til mikrobiomet fullt ut.

Resultatene av tarmpatogenprofilen gir innsikt i grunnårsaken til tarmsymptomene som stammer fra en patogen organisme. Korrekt identifisering av den forårsakende organismen gjør det mulig for klinikeren og pasienten å velge passende individualiserte behandlingsprotokoller rettet mot infeksjonsoppløsning. Symptomer forbedres ofte når identifiserte ubalanser blir normaliserte gjennom målrettede antimikrobielle, diett-, livsstils- og tilskuddsintervensjoner. Å minimere risikofaktorer gjennom forebygging er nøkkelen til å kontrollere smitte og spredning.