SIBO pusteprøve

kr 2.600

Tilstanden SIBO – small intestine bacterial overgroth – oppstår i tynntarmen hvor årsaken er en overvekst av mikrober som normalt finnes i tykktarmen. Dette kan resultere i symptomer som magesmerter og diaré, og dårlig opptaksevne av næringsstoffer. Studier viser at minst halvparten av de som har IBS, har SIBO.

OBS! Kjøper du testen på vegne av en annen? Send oss i så tilfelle en mail til post@fedon.no med navn og fødselsdato på personen som skal ta testen. 

MERK! Laboratoriet har sommerstengt fra 15-26. juli. For tester bestilt i denne perioden vil testkitt bli sendt ut etter 26. juli. 
Det må påberegnes noe lengre svartid på tester i sommer.

Varenummer: 5002 Kategori:

Årsaker til SIBO

SIBO kan oppstå av mange ulike årsaker. For eksempel kan tilstanden oppstå ved anatomiske avvik som utposninger i tynntarmen, sykdommer som bl.a. diabetes, og Crohns sykdom og lav magesyreproduksjon. Protonpumpe-hemmere (magesyrehemmende medikamenter) brukes hyppig i dag, og disse reduserer syresekresjon i magesekken. Dette øker risikoen for SIBO, spesielt overvekst av bakteriene som produserer hydrogen, noe som ofte gir løs mage.  Prøv vår SIBO symptomkalkulator  for å se om dette kan gjelde deg.

Slik påvises SIBO

SIBO kan diagnostiseres ved hjelp av en pusteprøve. Under testen blir en bestemt dose karbohydratsubstrater (ved å drikke en laktulose-løsning) metabolisert av tarmfloraen. Som resultat produseres analytter som absorberes i tynntarmen og til slutt utskilles gjennom pusten (metan og hydrogen gass) og mengden av denne gassen kan måles. Testen tas over 3 timer og gjennomføres hjemme av deg selv. Noen forberedelser kreves i dagene før testen skal tas.

Om det påvises SIBO kan dette behandles med ulike behandlings-metoder, og valg av metode vurderes i hvert enkelt tilfelle.

Les mer om SIBO og hvordan testing og behandling foregår her.