Mage, fordøyelse og tarmhelse

Fordøyelsesbesvær, luft i magen, magesmerter, vondt i kroppen, halsbrann, mangel på energi mm. – visste du at disse plagene ofte har en sammenheng med dårlig tarmhelse og nedsatt funksjon et eller flere steder i fordøyelseskanalen?

Hippokrates hevdet at “All sykdom starter i tarmen”

Hypotesen kan synes som en overdrivelse, men vi vet i dag at tarmhelsen har stor betydning for både fysisk- og kognitiv/mental helse.

Kjente mage- og tarm tilstander som irritabel tarm (IBS), ubalansert tarmflora (dysbiose), lekk tarm, matoverfølsomhet, og ikke minst sykdommer som Cøliaki og Morbus Crohns, kan ha store innvirkninger på livskvalitet og hverdag. Faktisk anslås det at opp til 20 % av befolkningen er rammet av sekkediagnosen IBS, altså hver femte nordmann.

Mange lever også med plager, som betennelsestilstander, hudproblemer, luftveisplager, smerter og andre diffuse symptomer som de ikke knytter til tarmhelsen, men som i mange tilfeller viser seg å springe ut fra tilstandene nevnt ovenfor.

Det er av vår oppfatning at fremfor å akseptere og innfinne seg med sine plager, så er det alltid noe man kan gjøre for å bli bedre. Ved å få identifisert de bakenforliggende årsakene til problemene, og behandle disse, er det mulig å redusere sine plager – og i mange tilfeller bli helt frisk.

Symptomer

Symptomer

Hvordan kan man finne de bakenforliggende årsakene til symptomene?

Om man vet at man lider av en kronisk sykdom eller helsetilstand , kan i mange tilfeller årsakss-ammenhengen være klar, og det handler mer om å optimalisere sin livsstil og sitt kosthold for å kunne leve så symptomfritt som mulig.

Er man derimot undersøkt av fastlege og kanskje også av spesialist, uten at man har funnet noe, kreves det at det settes i gang et lite detektivarbeid.

Høy kompetanse og gode verktøy
Det finnes gode og pålitelige verktøy i form av tester man kan ta for å avdekke utfordringer i mage og tarm. Dette er tester som offentlig helsevesen, med få unntak, ikke har tatt i bruk, og som derfor ikke dekkes av folketrygden.

I tillegg finnes det aktører med solid kompetanse og en annen tilnærming som kan hjelpe deg. Vi snakker her om en helhetlig, men evidensbasert tilnærming, også kalt funksjonell medisin.

Vi har jobbet med mage- og tarmhelse i mange år, og nedenfor vil du finne våre beste anbefalinger og råd til hvordan du ved hjelp av kunnskap, kosthold, livsstil, tester, behandling, tilskudd og i noen ganger medisiner, kan bedre din tarmhelse og som et resultat av det få et bedre liv.

Les deg opp på tarmhelse

Se alle produkter

 • Tilbud! Kokeboken Naturlig slank med tarm i balanse

  Kokeboken Naturlig slank med tarm i balanse

  kr 239
  Kjøp
 • Tilbud! Naturlig slank med tarm i balanse

  Naturlig slank med tarm i balanse

  kr 239
  Kjøp